top of page

ONS DOEL

Vleteren, het bierdorp, heeft zijn eerste bierproevers-vereniging. Een onoverkomelijk gevolg voor dit charmante oord.
Het lijkt misschien de logica zelf dat een dorp met drie brouwerijen waar, onder andere, de meest prestigieuze bieren ter wereld worden gebrouwen, een bierorde heeft. Helaas bleek dat tot voor enkele jaren niet het geval.
’t Molenhof is stilaan bekend geworden als de stek voor lekker eten en lekkere bieren. Met meer dan tweehonderd bieren ter beschikking, een dozijn ervan op tap, is het een trefpunt voor Bourgondiërs. Enkele van zijn vaste klanten waren er al enige tijd op zoek om meer te weten te komen over de vele bieren die er zijn.
Om de koe bij de horens te vatten, heeft Bjorn Baron in 2016 een vergadering georganiseerd met een tiental mensen geïnteresseerden. Er werd besloten om de vereniging "The Beer Pilgrims" op te richten. Het woord Pilgrims verwijst naar de (zoek)tocht van de smaak, de link met de vele “religieuze bieren” in België en het is meteen ook een hopvariëteit, een Engelse “bitterhop”. Inmiddels bestaat het bestuur uit: Bjorn Baron (voorzitter), Kristof Blieck (vice-voorzitter), Johan Depreitere (penningmeester), Filip Muylle (secretaris), Pieter Waeyaert (biermeester) en Jan Deruwez (webmaster).
Het doel van de vereniging is om meer te doen dan gewoon bier drinken. Het is eerder een socioculturele vereniging die als vrienden, iedereen gelijk, de rijke biercultuur probeert te ontdekken. De activiteiten gaan over leren proeven, proeven en vergelijken, bierstijlen toelichten, brouwerijbezoeken, productieprocessen, ... tot zelfs koken met en tafelen met bieren. Kortom, bieren op alle manieren.
Wij hebben de eer en het geluk dat onze voorzitter ook de beste bierschenker (sommelier) van België is. Een luxe die niet iedereen gegeven is.
Even charmant als zijn dorp, nodigen wij u graag uit om toe te treden tot onze vereniging. Ontdek samen met ons bier in al zijn facetten: de cultuur, smaak, productie, geschiedenis en gastronomie. We doen dus meer dan bier drinken alleen. The Beer Pilgrims zijn proevers met smaak!
Interesse? Kom dan naar één van onze maandelijkse activiteiten, de eerste maandag van de maand, meestal in ’t Molenhof te Oostvleteren.

bottom of page